Bouwbesluit 2012 Artikel 5.12 - NPR 9200:2015 - Besluit Bouwwerken leefomgeving Bbl - Wet Kwaliteitsborging - DIN EN 15288-1:2019-05.

De   huidige   wetgeving   schrijft   voor   dat   metalen   ophangconstructies    en bevestigingsmiddelen in zwembaden moeten voldoen aan het Bouwbesluit 2012. 

Samenvattend: Het gebruik van RVS A2 of A4 kwaliteit is ABSOLUUT VERBODEN. 

Artikel 5.12 en/of de NPR9200:2015. Het nieuwe koningklijke besluit van 3 Juli 2018 betreft  de  regels  over  bouwwerken  in de  fysieke  leefomgeving.  Het  Bbl is  de opvolger van het bouwbesluit 2012, de inwerkingtreding van het Bbl wordt via het de  nieuwe   Omgevingswet   ingevoerd   waarschijnlijk   in   2022.  Voor  zorgeloze toepassing  van  bevestigingsartikelen  in  zwembadomgevingen  kunt u vanaf nu kiezen voor PoolFIX®!

Sind 2022 is de Wet Kwaliteitsborging van kracht. Dit betekend concreet voor de zwembadbranche: strenger bouwtoezicht bij nieuwbouw en renovatie en een betere aansprakelijkheidsregeling. Het kabinet voert een nieuw stelsel van kwaliteitsborging in. De belangrijkste veranderingen:
- Onafhankelijke kwaliteitscontroleurs controleren of een gebouw voldoet aan de wettelijke technische eisen. Dit doen zij tijdens het ontwerp en op de bouwplaats. Deze controleurs heten kwaliteitsborgers.
- De aannemer is verantwoordelijk voor de gevolgen van alle gebreken in de bouw die hij zelf veroorzaakt heeft. Als er gebreken zijn, dan kan de klant de aannemer dwingen om de fouten te repareren. Ook als de klant deze fouten pas later ontdekt.

Het is belangrijk dat in het nieuwbouw of  renovatie traject gekozen wordt voor een goede projectopvolging. Hiervoor heeft Pool FIX silimme software ontwikkeld: BERT. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Certificaat NPR9200 Bouwbesluit 2012 PoolFIX
PooLFIX zwembaden ophanging bouten moeren ringen wandlampen EVA OPTIC

Wat mag u NIET toepassen in uw zwemband? 
Het gebruik van roestvast staal soorten (RVS) als A2 of A4 (AISI304 / AISI316) kwaliteit is verboden rondom de spatzone, zwemzaal, aanliggende en technische ruimtes. 


Welke type bouten, moeren en schroeven mag u WEL toepassen in uw zwembad? 
PoolFIX bevestigingsartikelen zijn uiterst geschikt voor de atmosfeer en technische ruimtes. Voor spatzones en onderwater leveren we het hoogwaardige 1.4529 materiaal.

Kiest u ook voor zekerheid?

Vraag vandaag nog uw offerte aan voor veilige bouten, schroeven en moeren voorzien van certificaat voor uw zwembad! PoolFIX 5e generatie of 1.4529 materiaal. 

Uit voorraad leverbaar

Ruim assortiment

Snelle levering

Sitemap

Pool FIX®

dé schroef die elk veilig
zwembad nodig heeft!