Geniet met een veilig gevoel.

Bevestigingsartikelen zoals bouten, moeren, schroeven en aanverwanten,  specifiek voor veilig gebruik in uw zwembad. 

Zoals u weet is het gebruik van RVS of roestvaststaal verboden en  gevaarlijk. Weet u niet meer wat u wel en niet mag toepassen? Kies voor PoolFIX®  en u bent gegarandeerd van veilige bevestigingen in uw zwembad.

PoolFIX® staat garant voor kwaliteit, betrouwbaarheid en traceerbaarheid binnen uw zwembad.  Geleverd met certificaat. 

Contact

De schroef die elk veilig zwembad nodig heeft!

Bevestigingsartikelen die voldoen aan Bouwbesluit 2012 - NPR-9200 - Bbl 2022 en Wet Kwaliteitsborging met de hoogste kwaliteit voor uw zwembad.

Vertrouwde keuze

"Sinds onze eerste ervaring met PoolFIX®  willen we niets anders meer. Inspecteur zwembaden"

Alle producten van PoolFIX worden met nauwgezette kennis geproduceerd om te voldoen aan de beste eisen voor het gebruik in uw zwembadtoepassing. We streven naar gemak en snelheid zodat we u ook bij een volgende aanvraag of order snel kunnen helpen aan de juiste materialen. PoolFIX producten dragen bij aan een veilige zwemomgeving.

Het gebruik van RVS bevestigingsartikelen is verboden. Door  koolstofstalen bouten, schroeven en moeren te voorzien van de juiste oppervlaktebehandeling biedt het garantie voor de meest betrouwbare bevestigingsoplossing. De bevestigingsartikelen die u ontvangt worden geleverd met PoolFIX® certificaat welke eenvoudig in uw administratie kan worden opgenomen. PoolFIX® staat garant voor de traceerbaarheid binnen de toeleveringsketen. 

Bekijk onze producten

Referenties 

Certificaten

De certificaten geleverd door PoolFIX bieden u gemoedsrust en zekerheid. Met meer dan 18 jaar ervaring in bevestigingsartikelen met specialisatie in materiaalkeuze en oppervlaktebehandeling is PoolFIX de geschikte partner om u te adviseren over uw zwembad vraagstuk. U ontvangt altijd een origineel certificaat geleverd bij uw producten, zekerheid bij inspectie. Dit certifcaat kunt u toevoegen aan uw administratie zodat bij een (herhaal) inspectie kan worden aangetoond dat u de juiste materialen heeft toegepast.

Special ophanging zwembad PoolFIX

Specials

Ieder gebouw of faciliteit heeft andere uitdagingen, kleuren, materialen of nieuwe innovaties op het gebied van beleveing. Graag werkt PoolFIX mee aan het leveren van duurzame veilige ophangmaterialen voor uw unieke project! 

Projecten

Renovatie of nieuwbouw brengen beide andere uitdagingen met zich mee. Wanneer u ons tijdig informeert over de werkzaamheden of in een vroeg stadium om advies vraagt kunnen wij u helpen met de juiste materiaalkeuze zonder beschikbaarheidsstress. Door het ruime assortiment kunnen we snel uit voorraad leveren, echter door complexe bewerking kunnen levertijden voor specials soms oplopen. 

PooLFIX zwembaden ophanging bouten moeren ringen 2

PoolFIX vs 1.4529 

Het gebruik van RVS A1, A2, A4 of A5 (304 / 316) bevestigingsartikelen is verboden omwille voor de gevoeligheid voor spanningscorrosie. Het beste alternatief voor een duurzame verbinding is te kiezen voor PoolFIX bevestigingsartikelen. Echter zijn deze gecoate artikelen niet overal tegen bestand, het gebruik van zware desinfectanten zoals waterstofperoxide om te ontsmetten zijn geen probleem voor de PoolFIX kwaliteit, mits deze direct wordt gespoeld met schoon leidingwater. Echter is dit niet altijd mogelijk waardoor de coating 'week' kan worden en er vroegtijdige corrosie optreed. Om van dit fenomeen geen last te hebben, kiest men binnen de spatwaterzone voor o.a. startblokken en tevens onder de waterlijn voor het materiaal 1.4529. Deze speciale roestvast staalsoort (veel minder gevoelig voor spanningscorrosie) is enkel verkrijgbaar in bouten en moeren, niet op schroeven. Aangezien spanningscorrosie niet uit te sluiten is dient het materiaal 1.4529 iedere 5 jaar vervangen te worden. PoolFIX levert beide materialen met certificaat zodat u verzekerd bent van een veilige keuze. 

PooLFIX zwembaden ophanging bouten moeren ringen EVA Optic

PoolFIX coated

PooLFIX zwembaden ophanging bouten moeren ringen 1.4529

PoolFIX 1.4529

Wet Kwaliteitsborging

"Registratie en opvolging van renovatie nog belangrijker".

Sinds 2022 is de Wet Kwaliteitsborging van kracht. Dit betekend concreet voor de zwembadbranche: strenger bouwtoezicht bij nieuwbouw en renovatie en een betere aansprakelijkheidsregeling. Het kabinet voert een nieuw stelsel van kwaliteitsborging in. De belangrijkste veranderingen: Als er gebreken zijn, dan kan de klant de aannemer dwingen om de fouten te repareren. Ook als de klant deze fouten pas later ontdekt.

Trespa HPL schroeven in kleur groen poolfix zwembaden

Regeling Bouwbesluit

20-06-2016 Zie het staatscourant voor regeling Bouwbesluit door Minister Blok, Minister voor Wonen en Rijksdienst.

Veiligheid zwembad

Betreft brief aan leden tweede kamer in verband met Veiligheid in Nederlandse binnenzwembaden van voorzitter NACE benelux. 

TNO Rapport RVS

Methodiek voor een goede aanpak voor het inspecteren en beoordelen van RVS onderdelen (pagina 35) download via Lees meer

Kanarie zwembad

RVS is als een kanarie in een kolenmijn, MAC-waarde gifgas chloramine wordt vele malen overschreden in zwembaden.

Onderzoeksplicht

Sinds 1 juli 2016 zijn zwembaden wettelijk verplicht om onderzoek te doen naar de aanwezigheid van roestvaststalen (RVS) bevestigingen.

Na 30 jaar oplossing

Regeling van de Minister gepubliceerd onder nummer 2016-0000354250, wijziging van de Regeling Bouwbesluit met betrekking tot de veiligheid van zwembaden. 

Vervangen bouten PoolFIX constructie zwembad NPR 9200

Toepassing

De meeste samenstellingen worden geassembleerd door gebruik te maken van bouten, moeren en schroeven. Wanneer deze bevestigingsartikelen de zwakste schakel zijn, zullen deze voortijdig falen. Doordat er moeilijk dikke beschermende deklagen aan te brengen zijn, worden hiervoor high-tech oppervlaktebehandelingen toegepast. Dit beperkt zich niet enkel tot bouten en moeren, ook beugels en klemmen kunnen worden behandeld zodat deze een lange veilige levensduur kunnen volbrengen. PoolFIX® 5e generatie bevestigingsartikelen zijn specifiek ontwikkeld voor zwembad toepassingen. 

Hier links ziet u bouten die zijn vervangen door PoolFIX®

Producten

"De PoolFIX® bouten in onze dakconstructie zorgen voor een zorgeloos zwemplezier van onze badgasten."

Contact

Pool FIX B.V. 

Rivierkade 9A
4931AA
Geertruidenberg
Nederland
BTW:         NL86 1224 383 B01
KVK:         77988957

BOIP:       1350444

Telefoon: 0162-69 57 58

Email:       info@poolfix.nl

Stel een vraag

Kiest u ook voor zekerheid?

Vraag vandaag nog uw offerte aan voor veilige bouten, schroeven en moeren voorzien van certificaat voor uw zwembad! PoolFIX 5e generatie of 1.4529 materiaal. 

Uit voorraad leverbaar

Ruim assortiment

Snelle levering

Sitemap

Pool FIX®

dé schroef die elk veilig
zwembad nodig heeft!