Montage poolfix zwembad

Geen uitdaging is ons te gek!

Wij streven naar veiligheid in uw zwembad, hiervoor leveren we materialen die voldoen aan de richtlijnen en wetgeving waarbij we voorzien in een certificaat zodat u gerust bent van een veilige toepassing. Feitelijk is alles was niet standaard op voorraad ligt een special, maar wij verwerken dit net als een regulier product aan de hoogste eisen. 

Naast standaard bevestigingsartikelen voor uw zwembad levert PoolFIX® maatwerk oplossingen tegen corrosie, onderzoek en inspectie na aanleidng van ongevallen of ter voorkoming van persoonlijk letsel.

Veiligheidskabels zwembad poolfix ophanging

Veiligheidskabels voor verlichting

PoolFIX levert standaard en op maat gemaakte veiligheidskabels voor verlichtingsarmaturen, speakers, borden en luchtbehandelingssystemen. Parallel aan de bestaande ophanging. Om in geval van nood extra zekerheid te bieden. 

Corrosiebeschermend

Door een ommantelde staalkabel afgewerkt met de PoolFIX bevestigingsartikelen heeft vocht geen kans om de staalkabel aan te tasten. 

In iedere lengte verkrijgbaar

Standaard lengtes: 500 / 1000 / 1200mm en iedere project lengte verkrijgbaar. Korte levertijden, getest en inclusief certificaat. 

Universeel toepasbaar

Door de gemakkelijke sluiting, kan de veiligheidskabel gemakkelijk gemonteerd worden rondom een object. 

Ligno trend schroef

Lignotrend schroeven zwembad Poolfix beplating HPL midden

Speciaal voor Lignotrend beplating zijn deze schroeven 3x40mm uitgevoerd in PoolFIX met zwarte kop zodat hij niet opvalt in de constructie. De breedte van de kop is 5,8mm hierdoor past hij precies tussen de gleuven. 

Veiligheidskabels op maat

Veiligheidskabels zwembad poolfix ophanging

Ondanks het gebruik van de juiste ophang materialen, kan een hard klap van een bal fataal zijn voor een constructie. Op maat gemaakte veiligheidskabels om in geval van nood extra zekerheid te bieden. 

Zware beugels

Speaker beugel zwembad poolfix

Zware beugel voor een grote speaker aan een stalen frame afgewerkt met een extra corrosiewerende laag in het zwart zodat deze lang bestendig is tegen corrosie op een moeilijk toegankelijke positie. 

"Zelfs als het speciaal is denken we met u mee tot een passende veilige oplossing."

Samenvattend

Ook vandaag de dag vallen er nog met regelmaat (5x(!) in 2022) verlichtingsarmaturen, speakers, borden of trespa-platen naar beneden in een openbaar zwembad. Het verleden heeft ons geleerd dat we hiermee nauwlettend mee om moeten gaan om persoonlijk letsel te voorkomen. Aansprakelijkheid in deze krijgt vanaf 2023 een hele andere wending. De aannemer is medeverantwoordelijk voor de veiligheid binnen een zwembad. De keuze van materialen hierin is cruciaal, waarbij met certificaten moet worden aangetoond dat de juiste keuzes zijn gemaakt.

Roestvaste bevestigingsartikelen zijn zeer gevoelig voor chloor. Als bijvoorbeeld roestvast staal AISI 316 (A4) in contact komt met chloorhoudend water, dan zal het chloor plaatselijk de beschermende laag chroomoxide aantasten. Er ontstaat dan een putje, waar zich weer meer chloor ionen zich verzamelen. Waarna spanningscorrosie voor onvoorspelbare breuken zorgt. Daarnaast is het gebruik van elektrolytisch of thermisch verzinkte bevestigingsartikelen ook van korte duur. Vanwege de reacties van chloor en ozon, in een vochtige omgeving wordt dit proces nog versneld. Omwille van hun ontsmettende (lees: oxiderende) werking worden natriumhypochloriet en ozon toegevoegd aan zwembadwater.

De   huidige   wetgeving  schrijft   voor   dat   metalen   ophangconstructies    en bevestigingsmiddelen in zwembaden moeten voldoen aan het Bouwbesluit 2012.  Samenvattend: Het gebruik van RVS A2 of A4 kwaliteit is ABSOLUUT VERBODEN.  Artikel 5.12 en/of de NPR9200:2015. Het nieuwe koninklijke besluit van 3 Juli 2018 betreft  de  regels  over  bouwwerken  in de  fysieke  leefomgeving.  Het  Bbl is  de opvolger van het bouwbesluit 2012, de inwerkingtreding van het Bbl wordt via het de  nieuwe   Omgevingswet   ingevoerd.  Sinds 2022 is de Wet Kwaliteitsborging van kracht. Dit betekend concreet voor de zwembadbranche: strenger bouwtoezicht bij nieuwbouw en renovatie en een betere aansprakelijkheidsregeling. De belangrijkste veranderingen:

- Onafhankelijke kwaliteitscontroleurs controleren of een gebouw voldoet aan de wettelijke technische eisen. Dit doen zij tijdens het ontwerp en op de bouwplaats.

- De aannemer is verantwoordelijk voor de gevolgen van alle gebreken in de bouw die hij zelf veroorzaakt heeft. Als er gebreken zijn, dan kan de klant de aannemer dwingen om de fouten te repareren. Ook als de klant deze fouten pas later ontdekt.

Inspecties moeten voorkomen dat er persoonlijk letsel ontstaat. Dit door een opleveringsinspectie na verbouwing / nieuwbouw voor materiaalkeuzes en jaarlijkse inspecties om veiligheid te borgen. Let wel; deze jaarlijkse inspecties zijn een moment opname en de exploitant heeft de verantwoordelijkheid om continue de veiligheid te waarborgen.

Volgens ISO 9223:1992 en ISO 12944 wordt u om de oren gesmeten met specificaties betreffende de oppervlaktebehandeling van constructies. Iedereen weet namelijk dat er in een zwembad zich bijzondere luchtsamenstellingen bevinden welke corrosie bevorderen. U kunt uit de eenvoudige rekensom opmaken dat 130μm laagdikte, niet kan worden aangebracht op de bevestigingsartikelen. Met een gemiddeld passingbereik van 6 - 20micron is er geen ruimte voor aanwezig.

Als u op zoek bent naar betrouwbare veilige oppervlaktebehandeling dan zijn de bevestigingsartikelen van PoolFIX aan te raden. Hun jarenlang bewezen kwaliteit is recentelijk naar de 5e generatie gebracht voor een langdurige standtijd in uw zwembad. Heeft u montage punten binnen de spatwater zone? Dan is het gebruik van het resistente materiaal 1.4529 raadzaam. Denk bij de levering van uw bevestigingsartikelen of u een certificaat ontvangt voor het veilig gebruik in uw zwembad toepassing. Dit waarborgt u tijdens toekomstige inspecties.

PoolFIX zwart

Zwarte moer zwembad poolfix

Sommige projecten verlangen een zwarte afwerking. We kunnen bouten, moeren en beugels ook in het zwart afwerken. 

HPL Trespa schroeven

Trespa HPL schroef zwembad

Trespa schroeven geleverd in iedere RAL kleur voorzien in vertrouwde PoolFIX kwaliteit. Het gebruik van rvs schroeven is niet toegestaan.  

Kunstof isolatoren

Bout schroef moer zwembad

Vraag ons montage advies voor het verwerken van uw bevestigingen. Wij hebben altijd een passende oplossing. 

Kiest u ook voor zekerheid?

Vraag vandaag nog uw offerte aan voor veilige bouten, schroeven en moeren voorzien van certificaat voor uw zwembad! PoolFIX 5e generatie of 1.4529 materiaal. 

Uit voorraad leverbaar

Ruim assortiment

Snelle levering

Sitemap

Pool FIX®

dé schroef die elk veilig
zwembad nodig heeft!