Coating

Bovenstaand ziet u het testen van onze veiligheidssluiting op breeksterkte. Met een behaald resultaat van 1609,52N/mm2 treksterkte ziet u dat de oppervlaktebehandeling geen invloed heeft op de sterkte!

Door het gebruik van koolstofstalen bevestigingen met een high-tech coating specifiek ontwikkeld voor de zwembadbranche wordt de levensduur enorm verlengd. Een corrosiewerende basis laag afgewerkt met een hoogstaande topcoating welke chemische resistentie biedt tegen corrosieve atmosfeer.

Pool FIX® behandeling

Niet voor ieder bevestigingsartikel kan dezelfde coating worden toegepast. Pool FIX® verzorgt de hoogste haalbare corrosiebestendigheid volgens de laatste technieken tot wel 2500uur zoutsproeineveltest volgens ISO 9227. Afhankelijk van de mogelijke passingsvrijheid worden de optimale parameters toegepast. Bevestigingsartikelen worden altijd in het zilvergrijs afgewerkt. 

Artikelen worden allereerst zuiver gemaakt zodat aanwezige oxiden en vervuiling zoals de olie van het productieproces worden verwijderd. Hierna wordt er een laag aangebracht van enkele microns met een electrochemische hechting. Vervolgens wordt een een coating aangebracht met een mechanische hechting die de specifieke chemische weerstand biedt met verlaagde wrijvingseigenschappen (coëffcient of friction: 0,09-0,14). Houd u er rekening mee dat hier enigzins bewust mee omgegaan wordt tijdens het monteren. Hoe minder beschadiging hoe langer de levensduur. Ondanks de hoge zorgvuldigheid is de werkelijke levensduur van bevestigingsartikelen afhankelijk van montage, vochtigheid, concentraties etc...

"Het gebruik van deze type coatings wordt al jaren toegepast in technische applicaties, nu speciaal gemodificeerd voor zwembad toepassingen."

Sitemap

Pool FIX®

dé schroef die elk veilig
zwembad nodig heeft!